NL

  • NL
  • EN
  • FR
  • DE
Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte +32 (0)56 71 09 49 Contacteer ons

Hoe kan ik watermeloenen kweken in mijn serre?

Watermeloen is officieel een groente en behoort net als de augurk en de pompoen tot de komkommerachtigen. De vrucht staaat bekend om zijn vochtige en zoete vruchtvlees, meestal is deze rood maar kan ook wit, roze, geel of oranje van kleur zijn. Een rijpe watermeloen weegt gemiddeld 2,5 kg en bestaat voor 95% uit water.

Wanneer en hoe kan je watermeloen zaaien?

Zaai de zaaidjes in grote bloempotten met drainagegaten en goede potgrond dit kan na de vorstperiode (halverwege mei). Per pot kan je 1 zaadje voorzien die je ongeveer een centimeter in de grond drukt. De eerste dagen heeft het zaadje veel warmte nodig. Kleine tip, dek de pot af met wat huishoudfolie en plaatst dit in een donkere vochtige plaats. Na dat het zaadje ontkiemd is (een kleine week) plaatst je deze op een zonnige plaats in uw kas. Laat deze daarna zijn gang gaan, deze plant dient niet gesnoeid te worden.

Vanaf half aufustus is het oogstijd. Je weet dat uw watermeloen rijp is door eens op de vrucht te kloppen en je een dof en hol geluid hoort. Dan mag je ten volste genieten van uw zelfgekweekte watermeloen.

 

Veel kweekplezier!

Het Filclair Team,