NL

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte +32 (0)56 71 09 49 Contacteer ons

05 Sep 2023

De Ideale Gewassen voor een Folie Tunnel en Glazen Serre: Ontdek Wat te Kweken en Waarom

Wat te Kweken in een Folie Tunnel en Glazen Serre: Het Waarom en Hoe

Folie tunnels en glazen serres zijn uitstekende opties voor gepassioneerde tuiniers en landbouwers, en ze bieden beide unieke voordelen voor de teelt van verschillende gewassen. Hieronder vind je een indicatie van de beste gewassen voor elk type omgeving en waarom ze zo succesvol zijn. Onthoud dat uiteindelijk alle gewassen in beide types serres kunnen worden gekweekt, maar deze tekst geeft een aanduiding van welke planten vaak het best gedijen in elk type.

Gewassen voor een Folie Tunnel:

  1. Tomaten: Tomaten gedijen uitstekend in folie tunnels vanwege hun behoefte aan warmte en bescherming tegen ongunstige weersomstandigheden. De folie tunnel creëert een broeikaseffect dat de temperatuur op peil houdt, waardoor tomaten een overvloedige oogst opleveren.

  2. Komkommers: Ook komkommers gedijen goed in folie tunnels vanwege hun verlangen naar warmte en bescherming tegen koude winden. De hoge luchtvochtigheid in de tunnel bevordert ook de groei en helpt bij het voorkomen van plagen.

  3. Paprika's: Net als tomaten en komkommers hebben paprika's warmte nodig om te gedijen. Een folie tunnel biedt de ideale omgeving om hun groei te bevorderen, waardoor ze sappig en zoet worden.

  4. Sla: Sla is een geweldig gewas voor beginnende tuiniers en gedijt goed in folie tunnels vanwege zijn koudebestendigheid. Bovendien beschermt de tunnel de sla tegen regen en hagel, waardoor de kwaliteit van het blad behouden blijft.

Gewassen voor een Glazen Serre:

  1. Citrusvruchten: Glazen serres bieden de perfecte omgeving voor citrusbomen, zoals citroen-, sinaasappel- en mandarijnbomen. Deze gewassen hebben veel zonlicht nodig, en de glazen panelen laten voldoende licht binnen en houden tegelijkertijd de warmte vast.

  2. Orchideeën: Deze delicate en sierlijke bloemen gedijen goed in glazen serres vanwege de constante temperatuur en hoge luchtvochtigheid. De serre beschermt hen tegen temperatuurschommelingen en tocht, waardoor ze kunnen bloeien in hun optimale omgeving.

  3. Druiven: Glazen serres bieden de perfecte balans tussen warmte, licht en bescherming, waardoor druivenranken goed gedijen en smaakvolle vruchten produceren. De serre biedt bovendien bescherming tegen vogels en ongedierte.

  4. Vleesetende planten: Deze bijzondere planten hebben specifieke groeiomstandigheden nodig. De hoge luchtvochtigheid en warmte die een glazen serre biedt, maken het een ideale plek voor hen om te groeien en insecten te vangen voor voedingsstoffen.

Hoewel specifieke gewassen beter kunnen gedijen in een folie tunnel of glazen serre, is het belangrijk om te onthouden dat je uiteindelijk de meeste gewassen in beide types serres kunt kweken. De keuze tussen een folie tunnel en een glazen serre biedt elk zijn eigen voordelen en vereisten, afhankelijk van de plantensoorten die je wilt telen. Denk goed na over je teeltomstandigheden, lokale klimaat en de behoeften van je gewassen bij het maken van je keuze. Zo ben je verzekerd van een succesvolle en bevredigende kweekervaring, ongeacht welke gewassen je besluit te kweken.

Ontdek de Beste Kweekomgevingen bij Filclair Serren Industry

Bij Filclair Serren Industry begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste kweekomgeving te creëren voor jouw gewassen. Of je nu kiest voor een folie tunnel of een glazen serre, wij bieden de beste kwaliteit en constructies om aan al je behoeften te voldoen. Ontdek ons uitgebreide assortiment van folie tunnels en glazen serres, speciaal ontworpen om jouw planten de ideale omstandigheden te bieden. Met Filclair Serren Industry ben je verzekerd van een succesvolle oogst en een bloeiende kweek! Bezoek onze website voor meer informatie en laat je adviseren door onze deskundige medewerkers.